Friday, 25 November 2011

you can't wait for HIDAYAH to come , Hidayah is the one that waiting for you .


bila ko maw berubah ni . zaman kita bakal sampai di hujung dah.
errr , belum dapat hidayah lagi . tgh tunggu hidayah la ni ..


woww , that was superb answers . sedar atau tak , kebanyakan orang akan jawab macam ni bila disuruh berubah . silalah buka mata dan buka hati . jawapan macam tu sungguh tak diterima . if you really want or seek for HIDAYAH , you must workhard for it. not only just wait for it . 

aku bagi perumpamaan mudah .  if you lah .org mintak something dari you all . dia just cakap . MINTAK ?
mesti kita tak teragak-agak untuk tak bagi kan ?
but , kalau orang tu nangis mintak . merayu-rayu mintak . off course kita akan bagi . kalau tak bagi mesti kita rasa bersalah . rightio ?

the same goes to Allah . he knows best . kalau org tu dah cakap macam ayat merah di atas tu , Allah nak bagi ke ? peratus untuk tak bagi tu sangatlah tinggi . 
but kalau kita nangis2 mintak , tentu Allah akan bagi . confirm . . sebab Allah tu Maha Pengasih lagi Penyayang. Maha Pemurah .. 

ok ,. i'm not really good on it . but i just speak out what inside my deep heart . 

No comments: