Tuesday, 6 December 2011

budak radikal lah sangat . -.-

bismillah .

kali ni aku nak sentuh sikit pasal budak2 radikal.


kau budak radikal, sila baca post ni sampai habis.


radikal kau macam mana? negatif or positif? kalau positif silalah tinggalkan blog ini serta merta. kerana anda tiada kaitan. . err , tak tahu mcm mana nak keluar? butang X kat atas nuhaa. takkanlah ilmu teknologi kau tahap nak masuk kubur kan?


radikal kau negatif? anda sangatlah dipersilakan untuk membaca post ini. kerana mungkin anda salah satunya. silalahterasakalauboleh.

straight to the point , aku bukan nak cakap apa. anda dilahirkan sebagai manusia dan anda punya harga diri.



kita diajar,
Hargailah nikmat yang Allah berikan. Kerana Allah mencipta kita dengan sempurna. Gunakan nikmat dengan baik dan jangan merosakkan.



okeyy the same goes to kalau korang budak SBP . SBP KORANG PERGI BUAT assbp ?? WHADDE ? OPS , selalu terlari dari akidah . SBP salah satu nikmat Allah kan? sedar lah wahai budak radikal sekalian .


khusus kepada anda :



sebenarnya aku setuju dengan korang. jangan bangga dengan tittle SBP tuh . betul . betul . betul. betul . seribu kali aku nak cakap betul. korang memang genius .




tapiii .





ada tapi lak ?




of coz ..
tapii , kita kena ingat , tak berbangga tapi jangan lah sampai menghina. Hidup di SBP ni satu nikmat dari Allah. Korang dah hina rezeki Allah berikan ? jawab sendirilah nanti .
insaf ? ok . baca lagi .





korang makan , dewan makan bayar.OK FINE . Sabah Sarawak je yang kena byr makan . korang belajar , semua kena support. aktiviti korang semua kena taja. ada keluar duit ?



ok , aku mengaku adaa . -.-


tapi memang lah kan? tu namanya pelaburan . even skola luar pun ada guna duit . rightio ? lagipun , yang korang boros kenapa ? kalau korang setakat makan makanan dewan makan , aku rasa boleh save 70 peratus rasanya. ini , asal keluar outing, KFC, MC DONALD.. tambah lagi setiap hari makan kat kantin.. tu belum lagi setiap hari korang beli air tin plus air nescafe plus air R.O . skola korang takde mesin2 air tu semua ? tipu ! skola aku yang punyalaa dekat hutan dan hujung bandar lagi tepi laut ni pun ada . takkan skola korang yang betul2 kat tengah bandar macam jatuh dari langit tu takde ?





then , kau belajar pandai siapa yang kasi pandai ? cikgu kau jugak. Cikgu yang concern lagi baik tuu.  korang ingat pandai ni dtg dr genetic ka ? korang belajar bio kan ? kepandaian ney salah satu CONTINUOS VARIATION. so , kalau tak ada cikgu kat sbp tu yang berhempas pulas berkerah tenaga, bersesak nafas nak pandaikan org, jgn harap lah korang nak pandai .
ok. kalau korang rasa korang still pandai tanpa cikgu , ok. aku boleh tengok keberkatan tu lari dari korang .



then , satu hal lagi . dah tahu dah 30 peratus duit kerajaan bagi kat SBP. so , why the because arr korang hina SBP ? melawak .  syukurlah wahai hamba Allah .



that's all . nak masak nasi .
haha .

No comments: