Saturday, 28 January 2012

Doa dan cara untuk wanita lebih cantik . :)

bismillah .
perhatian : ini bukan aku laa . aku curik dr google .
aku tak secantik ini . 


1. cuci dengan air wudhu' 5 kali sehari

2 . Allahuma kamma Hasanta Khalqii Khuluqii (Ya Allah sebagaimana Engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlakku) -semasa tengok cermin-

3. Kalau nak tubuh langsing pulak , puasa dua hari dlm seminggu yakni puasa sunat. hari Isnin dan Khamis . Lagi bagus kalau amalkan puasa Nabi Daud . puasa selang sehari .

4. atau baca zikir .. Ya Badiyah1x , Ya Hadi1x , Ya Allah3x .. Baca zikir ini dan tiup ke tapak tangan dan kemudian sapu ke muka tiap hari .

ps : apa pun , kecantikan itu tak de jadik ukuran. Yang penting , ilmu dan akhlak tuh . jgn nak mengharam aje . Cuma , kalau nak cantik sgt , amalkan amalan ni lgi bagus rather than buat surgery macam bintang kpop atau nak susuk sana sini . jangan jadi kufur nikmat .





alamak , terjadi ustazah pulak dah hari ni , :) 

No comments: